Potrivit surselor, cei doi angajați sunt în acest moment internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare. Aceleași surse medicale ne-au declarat că se așteaptă ca și alți angajați să fie confirmați cu virusul în următoarele zile.
Momentan nu se cunosc foarte multe informații despre acest caz. Cert este că firma la care lucrează persoanele infectate are sute de angajați (peste 2.000 în fabricile din Sârbi și Bușag). Am solicitiat CJSU (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) Maramureș informații cu privire la măsurile care s-au luat. Nu ni s-au oferit informații concrete pentru că, potrivit acestora, în aceste momente există o anchetă epidemiologică în desfășurare.

Se pare că unul dintre cei doi angajați, confirmat în urmă cu două – trei zile, ar fi din Sălsig. Surse ActualMM susțin că angajatii care lucrează la Eaton și locuiesc în Sălsig ar fi fost sunați ieri să nu mai vină la muncă, dar nu li s-ar fi zis dacă intră în șomaj, izolare sau cu ce scop… Mai mult, unul dintre angajații confirmați ar fi lucrat cu alții și din alte sate, nu doar din Sălsig.

Un alt cititor a declarat că pentru mai multe persoane din Ardusat și Sârbi, posibili contacți ai celor doi infectați, s-ar fi luat măsura izolării la domiciliu.

ActualMM.ro a cerut un punct de vedere și din partea conducerii Eaton Sârbi cu privire la acest caz, respectiv dacă în rândul angajaților s-au luat toate măsurile de siguranță cerute de către autorități pentru prevenirea răspândirii virusului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet