De asemenea, polițiștii din Ulmeni, Baia Mare și cei ai Secției 7 Suciu de Sus au depistat în trafic conducători auto care au condus sub influența băuturilor alcoolice. Cea mai mare concentrație în etilotest a indicat la o tânără de 22 de ani din Baia Mare, respectiv 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ieri, 06 noiembrie, polițiștii Secției 7 Suciu de Sus, aflați în serviciul de patrulare în comuna Lăpuș, au observat un ATV, care circula pe D.J. 109F, pe care se aflau două persoane.

Polițiștii au procedat la oprirea acestuia folosind semnalele acustice și sonore din dotarea autospecialei, dar conducătorul ATV-ului și-a continuat deplasarea, virând brusc spre dreapta pe o stradă denumită local ”Pe baltă”. La un moment dat, conducătorul ATV-ului a pierdut controlul și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil din plasă de fier cu stâlpi din țeavă de fier.

Persoanele care se aflau pe ATV au fost identificate ca fiind o tânără de 27 de ani și un bărbat de 53 de ani, ambii din Lăpuș. La fața locului a fost prezent și un echipaj SMURD, care le-a acordat îngrijiri medicale.

Întrebați cu privire la cine s-a aflat la volanul ATV-ului, nici unul dintre aceștia nu a recunoscut fapta, refuzând să ofere detalii polițiștilor.

Ambii au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind 0,71 alcool pur în aerul expirat în cazul tinerei și 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 53 de ani. Celor doi le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că nici unul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Astfel, polițiștii au deschis un dosar penal și continuă cercetările pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și