Au fost angrenate 98 efective în activități de menținere a ordinii și siguranței publice, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate.

În executarea misiunilor au fost utilizate 28 mijloace de mobilitate. Au fost verificați peste 1300 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu.

Două persoane au fost depistate, identificate și sancționate contravențional pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu. Au fost introduse în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente. S-au aplicat, în context, 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 12485 lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte măsurilor stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și