Cele două pieţe tradiţionale vor fi realizate în urma unui parteneriat între Consiliului Judeţean şi administraţia locală a celor două localităţi rurale.

"Ne-am angajat să sprijinim micii producători locali din Maramureş, pentru a avea spaţii adecvate de vânzare directă a produselor şi pentru a promova produsele alimentare tradiţionale autentice. Am încredere că prin realizarea acestor proiecte vom contribui direct la promovarea alimentelor sănătoase produse aici, în Maramureş", a spus Ionel Bogdan.

Conform acestuia, proiectele sunt în valoare de 2,5 milioane de lei, iar finanţarea va fi asigurată din bugetul judeţului Maramureş în proporţie de 85% şi 15% din bugetul celor două comune.

"În ceea ce priveşte finanţarea pentru realizarea de pieţe tradiţionale în mediul rural, aceasta va fi asigurată din bugetele locale, iar pentru cele din mediul urban va fi depusă cerere de finanţare pe Programul Operaţional Regional, care se va deschide în luna decembrie 2022", a mai precizat Ionel Bogdan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și