"Rezultatul activităţilor derulate pe linia prevenirii şi sancţionării faptelor de evaziune fiscală de către Poliţia Maramureş s-a concretizat în anul 2022 prin recuperarea unor prejudicii în valoare de 5.229.356 de lei , creştere de 160% faţă de 2021, dintre care 3.721.350 de lei prin dispunerea de măsuri asigurătorii, activităţile de urmărire penală fiind derulate în 81 de dosare penale", a precizat Ionela Cozma.

Conform aceleiaşi surse, numărul dosarelor privind combaterea evaziunii fiscale înregistrează un trend ascendent.

"Capitolul combaterea evaziunii fiscale reliefează un trend ascendent al numărului dosarelor înregistrate. În cursul anului 2022, pentru combaterea fenomenului infracţional specific, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au derulat activităţi în baza a 22 de planuri de acţiune(...)Pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu tutun şi produse din tutun, relevante sunt rezultatele obţinute în cadrul planului de măsuri pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii comise în domeniile contrabandei cu tutun şi produse din tutun la nivelul frontierei de stat şi pe întreg teritoriul naţional, derulat cu implicarea tuturor structurilor din cadrul unităţii", a mai adăugat Ionela Cozma.

Potrivit aceluiaşi raporta întocmit de IPJ Maramureş, cu ocazia activităţilor efectuate au fost indisponibilizate peste 49.000 de pachete de ţigarete şi un autoturism, în valoare totală de 959.875 de lei.

În cadrul activităţilor de prevenire, poliţiştii S.I.C.E. au constatat şi aplicat 182 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale prevederilor legale, în valoare totală de 744.500 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și