Tinand seama de acest context, A.J.O.F.M. Maramures acorda facilitati pentru angajatorii care angajeaza elevi si studenti pe perioada vacantelor.

“Aceste facilitati sunt oferite de Legea nr. 72/2007 privind stimularea in munca a elevilor si studentilor, modificata cu OUG nr 126/2008.

Astfel, angajatorul care incadreaza in munca elevi si studenti pe perioada vacantelor beneficiaza, pentru fiecare elev si student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta (500 lei) al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare, respective 250 lei/luna.

Stimulentul financiar se acorda la cererea angajatorului din bugetul asigurarilor pentru somaj. Perioada maxima de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic”, a spus Stefania Donca, purtatorul de cuvant al A.J.O.F.M.

Diferenta dintre stimulentul financiar lunar acordat si salariul realizat se suporta de catre angajator din fonduri proprii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet