Vineri seara, o femeie domiciliată în Baia Mare a sesizat poliția că a fost pe cale să fie victima unei înșelăciuni prin metoda “Accidentul”.

Ea a declarat că a fost sunată pe telefonul fix de un bărbat necunoscut care a anunțat-o că fiica ei, stabilită în Canada, a avut un accident de circulație și că, în situația dată, este nevoie de o sumă importantă de bani. Femeia nu a dat curs solicitării, ci a verificat informaţia primită şi şi-a dat astfel seama că a fost pe cale să fie înşelată.

Din păcate, o altă băimăreancă în vârstă de 86 de ani, nu a fost suficient de vigilentă și pe fondul emoțiilor provocate de vestea că fiica ei a fost implicată într-un accident de circulație în Grecia, a fost înșelată.

Mai precis, victima a fost anunțată telefonic de o persoană care a pretins că este comisar de poliție că fiica ei a avut un accident de circulație și este internată în spital. La scurt timp, ea a fost sunată de o altă persoană care a pretins că este medic chirurg și care i-a solicitat o sumă importantă de bani pentru o intervenție chirurgicală.

Înainte de a lua legătura cu fiica ei și a verifica autenticitatea informației primite, femeia a înmânat unei persoane necunoscute care s-a prezentat la locuința sa suma de 35000 de lei. În ziua următoare, băimăreanca a fost sunată de fiica sa, și-a dat astfel seama că a fost înșelată și a anunțat poliția.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi a tragerii acestora la răspundere.

Atragem încă o dată atenţia cetăţenilor că atunci când sunt abordaţi de persoane necunoscute care-şi atribuie diferite calităţi, să se asigure cu privire la informaţiile primite. Persoanele care doresc să vă înșele sunt actori foarte buni, care posedă un simț natural în a identifica victimele și care ştiu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul!

Pentru a evita să deveniţi victime ale escrocilor, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Într-adevăr, unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, dar nu şi în cazul serviciilor medicale de urgenţă. De aceea, în niciun caz nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi – nu faceţi decât să cădeţi în plasa întinsă de cei care doresc să profite de lipsa dumneavoastră de informare.

În niciun caz nu daţi crezare imediat unor „poveşti” anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificaţi informaţia printr-un apel la 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet