Potrivit acestuia, a fost reorganizată în exterior activitatea din halele agroalimentare din zona Gării şi Bilaşcu, după măsura impusă de Guvern privind interzicerea funcţionării pieţelor în spaţii închise, respectiv hale agroalimentare.

În context, edilul s-a exprimat critic la adresa marilor lanţuri de magazine care pot vinde produse agroalimentare în spaţii închise, pe când producătorii autohtoni nu mai au acces în halele acoperite.

"De parcă magazinele alimentare mai mari sunt sfinţite şi se imunizează oamenii acolo doar când ating vreo ciocolată din Germania... În halele agroalimentare câţiva producători de pe lângă Baia Mare şi vreo câteva bunicuţe cu două mere sunt Covidul în carne şi oase... Se putea limita accesul pentru un anumit număr de cumpărători într-un interval de timp clar stabilit, dezinfecţie, măşti, mănuşi, distanţare. Cei de la Bucureşti care au decis, poate măcar de la bunicii lor au auzit cum e într-o piaţă. Şi poate dacă procedau aşa, vedeam şi noi că îşi amintesc că şi în România se mai coc nişte mere, nişte roşii, chiar dacă nu sunt sfinţite de episcopul Thomas Bruxelleanul. Vedem însă că mărul din Groşi (zonă rurală pomicolă din vecinătatea municipiului Baia Mare, n.red.) trebuie stârpit că generează infecţie în masă" a spus Cătălin Cherecheş, într-o postare pe Facebook.

În municipiul Baia Mare, funcţionează cinci pieţe agroalimentare printre care una destinată produselor agro engros, dintre care principală piaţă Izvoarele care deţine în proporţie de 90% mese de expunere-vânzare a produselor în aer liber şi o hală acoperită pentru produsele lactate, acum, închisă.

Începând de luni, producătorii şi comercianţii din pieţe şi-au expus produsele în aer liber pe mesele existente, însă, interesul cumpărătorilor a fost unul scăzut.

De asemenea, în zilele de vineri şi sâmbătă, fermierii din cadrul Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale din Carne şi Ecologice din Maramureş îşi valorifică produsele în aer liber în Piaţa Revoluţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și