Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate ieri, 29 octombrie a.c., au participat 100 de polițiști din cadrul I.P.J. Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş.

În cadrul celor şapte acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 40 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 1089 de persoane şi au fost verificate 26 de mijloace de transport, din care 22 mijloace de transport public în comun şi trei operatori autorizaţi/transportatori de persoane.

În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de 7.000 de lei.

Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție şi să nu vă expuneți la riscuri.

Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viaţa tuturor persoanelor sunt cele mai importante, scrie IPJ Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet