Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat  acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.
 
La activitățile desfășurate ieri, 30 ianuarie a.c., au participat 99 polițiști din cadrul I.P.J. Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş.
 
În cadrul celor 11 acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 67 de societăți  comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 1.287 persoane şi au fost verificate 83 de mijloace de transport, din care 19 mijloace de transport public în comun.
 
În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale astfel:
 - o sancțiune aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții;
- 12 sancțiuni aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții;
- 62 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;
- trei sancțiuni aplicate pentru fapte de natură economică în context COVID-19;
- două sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.
 
Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de 24.500 de lei.
 
Acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive.
 
Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. 
 
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și