Președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a precizat faptul că, și la culte, bugetul alocat în 2019 este dublu față de bugetul anului 2018, respectiv două milioane de lei, în loc de un milion, cât a fost anul trecut.

”Dacă anul trecut am mers pe două tipuri de alocări, respectiv 750.000 de lei au fost stabiliți ca sprijin pentru cultele religioase recunoscute din România, iar 250.000 de lei s-au acordat pentru monumentele UNESCO, în 2019 vor fi trei alocări. 1,5 milioane de lei vom acorda unităților de cult, dublând suma acordată anul trecut, 250.000 de lei vor merge, în continuare, ca sprijin pentru monumentele UNESCO, iar 250.000 de lei vor fi direcționați pentru întreținerea și reparația cultelor declarate monumente naționale„, a arătat Zetea.

El a precizat că în Maramureș există la acest moment opt astfel de monumente, „însă vom aloca fonduri doar celor care pot dovedi, în clipa în care depun cererile de finanțare, că dispun de autorizația de construire”.

Următoarele proiecte au privit aprobarea Normelor pentru finanțarea proiectelor, programelor și acțiunilor cultural – educaționale ale unităților administrativ-teritoriale din Maramureș, alocarea unei sume pentru realizarea evenimentului ”Festivalul internațional de cântece și jocuri populare” din Strâmtura, încheierea unui Acord de cooperare cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș pentru realizarea proiectului educativ județean ”Dor de Maramureș”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet