Din comisia care a analizat situația au făcut parte vicepreședintele Consiliului Județean, George Moldovan, primarul orașului Ulmeni, George Moldovan, prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Maramureș, colonel Ioan Ioniță Sîrb, șeful Poliției Orașului Ulmeni, comisar de poliție Marcel Vasile Vădean, subcomisarul de poliție Vasile Belea de la Serviciul Poliției Rutiere Maramureș, comisarul șef de poliție Ștefan Bora, Poliția Transporturi Feroviare.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus: ”Pasajul de cale ferată care asigura accesul auto la DJ 108A (la km 146+020) a fost desființat de Centrul Regional de Exploatare, Întreținere și Reparații Cluj.

În zonă mai există un pasaj de cale ferată, situat la o distanță de aproximativ 700 de metri, însă este amenajat în rampă, iar accesul auto este dificil, deoarece este amenajat cu pietriș în perimetrul de protecție al căii ferate, iar în condiții de vreme nefavorabilă (precipitații sub formă de ploaie, ninsoare sau îngheț), autovehiculele pot rămâne suspendate sau să se oprească pe șinele de cale ferată și să conducă la producerea de accidente rutiere soldate cu victime, respectiv pagube materiale.
Un alt impediment este că drumul de acces, este îngustat, iar vehiculele cu capacitatea de peste 7,5 tone nu pot efectua manevra de întoarcere, fapt ce poate conduce la blocaje rutiere.

Analiza situației de risc conduce, inclusiv la accesul dificil al autovehiculelor care intervin la producerea unor situații de urgență (pompieri, ambulanță, SMURD, poliție), vehiculelor care asigură aprovizionarea cu produse alimentare, respectiv serviciile de salubritate.
Autoritățile județene susțin și consideră ce se impune, prin derogare de la normativele legislației în vigoare, amenajarea celor două pasaje de cale ferată”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet