În fapt, comuna Coltău a devenit liderul nedoritului clasament al incidenței în județ, marți, 9 martie, menținându-se și astăzi pe aceeași poziție.

Mai exact, în data de 9 martie, statistica indică o incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori în comuna Coltău (localitățile Coltău și Cătălina) de 7,60, cu 24 cazuri înregistrate în interval de două săptămâni. Miercuri, 10 martie, aceasta este de 7,92, cu 25 cazuri în două săptămâni.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este abilitat să declare că se așteaptă de la nivel central documentele de instituire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Coltău, cu localitățile aferente Coltău și Cătălina”, a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

În prezent, rămân carantinate zonal UAT-urile Recea, Șișești și Tăuții Măgherăuș, ceea ce înseamnă atât localitățile menționate, cât și cele aparținătoare aferente, și localitatea Arduzel, sat aparținător orașului Ulmeni, conform informațiilor oficiale, în timp ce Rona de Jos iese din carantină.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet