"Gradul de ocupare a pensiunilor rurale în luna august a fost de 100%, deși au existat temeri din partea proprietarilor că vor fi alese și alte destinații din țară specifice turismului rural. Majoritatea turiștilor români au optat pentru pachetul all-inclusive unde erau cuprinse trei mese pe zi, plus vizitarea unor obiective muzeale apropiate, unele foarte cunoscute. Timpul de ședere într-o pensiune a fost între 6 și 12 zile, turiștii având în plan și alte destinații, printre care a predominat Moldova, probabil prin vizitarea vechilor mănăstiri", a declarat, joi, președintele ANTREC Maramureș, Victoria Berbecaru.

Atât turiștii români, dar și cei străini, au fost preocupați să ajungă pentru o zi pe Valea Vaserului pentru a merge cu trenul Mocănița.

"Trenul Mocănița, locomotiva cu aburi și traseul parcurs pe Valea Vaserului a fost ca un magnet pentru turiștii care se aflau pentru prima dată în Maramureș. Călătoria durează doar o singură zi în care se parcurge dus-întors întreg traseul din defileul montan al Văii Vaserului. Norocul unei zile bune de călătorie poate fi o adevărată încântare care siguranță determină revenirea în acele locuri. Turiștii sunt mereu preocupați să ajungă pe Valea Vaserului, indiferent de sezon, numai de dragul unei călătorii cu trenul", a mai spus Victoria Berbecaru.

Ea a mai arătat că deja proprietarii pensiunilor rurale se pregătesc să lanseze oferta specială de Crăciun și Anul Nou. Cel mai probabil rezervarea locurilor va putea fi efectuată prin telefon și email cel târziu de la începutul lunii noiembrie.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și