În perioada 15 – 17 decembrie a.c. poliţiştii rutieri maramureşeni au acţionat pentru supravegherea traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie pe drumurile publice din judeţ, având ca prioritate depistarea şoferilor care pun în pericol siguranţa traficului rutier conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

Dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului: Mai mulţi conducători auto au fost opriţi de poliţişti şi testaţi cu aparatul etilotest. În patru cazuri s-au constatat infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului.

Spre exemplu, un bucureştean de 67 de ani s-a pornit sâmbătă la drum după ce a consumat alcool iar pe D.N. 1C, în localitatea Recea, camionul pe care îl conducea a lovit un cap de pod. În urma testării s-a constatat că avea o concentraţie de peste 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O concentraţie mai mică de alcool dar consecinţe grave şi la Baia Mare: sâmbătă seara, la ora 19.20, un băimărean de 68 de ani, a surprins şi accidentat un pieton de 62 de ani, angajat regulamentar în traversarea străzii Hollosi Simon din municipiu. Pietonul a fost transportat la spital, unde a rămas internat. Şoferului, care avea 0.30mgl alcool pur în aerul expirat i-au fost recoltate probe de sânge.

Refuzul recoltării de probe de sânge nu vă scapă de răspundere penală!: În acest week-end poliţiştii au întocmit două dosare penale pentru refuz de recoltare de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Este vorba de un băimărean de 71 de ani care în timp ce conducea un autoturism a lovit un stâlp de iluminat public stradal şi un băimărean de 28 de ani care în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Bucureşti din Baia Mare, a pierdut controlul direcţiei de mers, şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar pe banda II de un băimărean de 71 de ani. Ambii şoferi emanau halenă alcoolică, însă au refuzat atât testarea cât şi prelevarea de mostre de sânge. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale.

Nu urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Alcoolul la volan este un pericol atât pentru viaţa celui care conduce cât şi pentru a celorlalţi participanţi la trafic iar poliţiştii iau măsuri ori de câte ori constată o astfel de faptă. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet