Vor putea comercializa în sistem catering/”take-away” agenții economici din cadrul acestor centre, care prepară hrană și comercializează produse alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice (zona fast food). Farmaciile din cadrul celor trei centre comerciale băimărene vor rămâne deschise în zilele de sâmbătă și duminică. O altă măsură prevede limitarea în municipiul Baia Mare, pentru o perioadă de 14 zile, programul de lucru cu publicul a magazinelor/agenților economici/operatorilor economici, care comercializează bunuri alimentare și nealimentare în intervalul orar 8.00-22.00, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de distribuție carburanți. Programul de lucru în instituțiile publice va fi adaptat în schimburi, prin reducerea numărului de angajați în fiecare birou, prin telemuncă - primirea și transmiterea documentelor prin email, poștă sau curierat; fiecare conducător de instituție va evalua activitatea și va dispune măsurile necesare. Pentru a evita aglomerarea de persoane va fi modificat programul mijloacelor de transport îb comun, pentru o perioadă de 14 zile în zona metropolitană și în municipiul Baia Mare.

Măsuri de siguranță sanitară pentru băimărene în magazine comerciale
Pentru desfășurarea activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul economiei și evitarea producerii aglomerării de persoane, pentru o perioadă de 14 zile, în toate magazinele comerciale/agenți economici din municipiul Baia Mare, se va asigura pentru fiecare client o suprafață utilă neocupată (de rafturi, mobilier) de minim 4 mp (numărul maxim de clienți se va calcula în funcție de suprafața magazinului/agentului economic și va fi afișată la intrare). Accesul se va realiza, acolo unde este posibil, unidirecțional, cale/flux de acces pentru intrare, respectiv cale/flux de acces pentru ieșire, iar acolo unde nu este posibil se vor amplasa linii/bariere de separare.

Acces interzis fără mască de protecție în zonele aglomerate din spațiile deschise

Administratorii piețelor agroalimentare, târgurilor, expozițiilor, locații de comercializare produse tradiționale și alte bunuri în aer liber, obiective turistice, pelerinaj nu vor permite, pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice, accesul cetățenilor în aceste zone fără purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul. Sunt exceptate de la această măsură persoanele care nu au împlinit vârsta de 5 ani. Se interzice în municipiul Baia Mare, pentru o perioadă de 14 zile, accesul în bazele/sălile de sport din cadrul unităților de învățământ preuniversitar a persoanelor care nu sunt legitimate în cadrul unor cluburi sportive și care nu participă la competiții derulate sub egida federațiilor sportive de specialitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și