Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate ieri, 18 decembrie a.c., au participat 124 polițiști din cadrul I.P.J. Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş.

În cadrul celor 13 acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 124 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 1444 persoane şi au fost verificate 191 de mijloace de transport, din care 55 mijloace de transport public în comun.

În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale astfel:

- o sancțiune a fost aplicată unei persoane fizice care nu a respectat măsurile privind deplasarea/libera circulaţie;

- 63 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;

- o sancțiune aplicată instituțiilor/autorităților publice/operatori economici pentru organizarea programul de lucru cu încălcarea legii.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de 11.900 de lei.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viaţa tuturor persoanelor sunt cele mai importante.
Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului judeţ.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și