În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate ieri, 18 februarie a.c., au fost angrenați 97 de polițiști din cadrul I.P.J. Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş.

În cadrul celor nouă acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 35 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 1.555 de persoane și au fost verificate 101 mijloace de transport, din care 57 mijloace de transport public în comun și cinci operatori autorizați/transportatori de persoane.

În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale astfel:
- 70 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;
- trei sancţiuni au fost aplicate persoanelor fizice care nu au respectat măsurile privind deplasarea/libera circulaţie;

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de 7.250 de lei.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet