Conform estimărilor specialiştilor europeni din cadrul Centrului de la Reading, Marea Britanie, temperaturile maxime vor creşte uşor de la valori sub normalul perioadei, în prima zi adică o medie de 9-10 grade, până la valori medii de 12 grade în restul intervalului, exceptând zilele de 23 şi 24 octombrie, când media regională va tinde spre 15 grade. Valorile termice nocturne nu vor avea modificări importante de-a lungul celor două săptămâni, astfel că minimele vor fi cuprinse, în medie, între 3 şi 7 grade. În perioada 20 – 22 octombrie, temporar va ploua şi pe spaţii mici se vor strânge şi cantităţi de apă însemnate, dar ploi, cu caracter local, se vor semnala şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

Se anunţă un weekend preponderent ploios

În cursul zilei de marţi, maximele vor fi de la 9-13 la 15 grade, iar cerul va fi de la variabil la predominant noros. Noaptea, minimele vor fi de la pragul de îngheţ până spre 4-5 grade. Ziua de miercuri, maximele vor fi similare, de la 9-13 la 15 grade, iar cerul, de asemenea, de la variabil la predominant noros. Minimele vor fi într-o uşoară creştere, de la 1 la 5-7 grade. Ziua de joi aduce vreme similară ca în zilele precedente, cu maxime de la 9-13 la 17 grade, dar şi o creştere a nebulozităţii. În tot acest interval, vântul va prezenta intensificări. Astfel, începând de joi, intensificările de vânt vor fi resimţite pe arii extinse. Ziua de vineri va aduce maxime de la 9-13 la 17 grade şi cer mai mult noros şi intensificări de vânt. Către după amiază, se vor înregistra ploi, pe alocuri torenţiale.

Ploile vor fi “la putere” în a doua parte a zilei de vineri, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în cursul zilei de sâmbătă, dar şi în noaptea de sâmbătă spre duminică. Ziua de duminică va aduce o ameliorare a vremii. Cerul va continua să fie mai mult noros. Prima parte a săptămânii viitoare va aduce un regim termic relativ staţionar pe timpul zilei, cu maxime de la 9-13 la 15 grade. În ceea ce priveşte valorile nocturne, acestea vor cunoaşte o scădere treptată. Astfel, la mijlocul săptămânii viitoare, vom avea valori termice în jurul pragului de îngheţ sau negative în zonele înalte şi până la 2-3 grade în zonele joase, conform produselor meteo actuale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet