Garda de Interventie Fărcaşa a intervenit cu două echipaje de stingere pentru lichidarea unui incendiu de vegetatie uscată în localitatea Buzeşti. Din păcate, o femeie de 83 de ani şi-a pierdut viaţa.

Nu uitați:

• nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
• nu utilizați focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc);
• arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se face numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă;
• asigurați supravegherea permanentă a arderii şi stingeți jarul după încetarea acesteia.

În conformitate cu normele legale în vigoare, “în perioadele de caniculă și secetă prelungită, arderea miriștilor, a vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă”, notează ISU Maramureș.

Ce spune IPJ Maramureș

Ieri, 16 august, la ora 17.36, polițiștii Secției 3 Fărcașa au fost sesizați prin S.N.U.A.U 112 despre faptul că la un imobil de pe strada Văii din localitatea Buzești a izbucnit un incendiu.

În urma deplasării la fața locului a fost identificată o femeie de 83 de ani din Buzești, care se afla căzută între mai mulți arbuști, prezentând arsuri pe suprafața corpului.
Din păcate, echipajul SMURD prezent la fața locului a constatat decesul acesteia.

Cadavrul femeii a fost transportat la prosectura spitalului din Baia Mare în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și