"Inițial am avut rețineri că pensiunile ar putea fi ocupate la întreaga capacitate când, la începutul acestei săptămâni, procentul de ocupare era de aproape 70%. Dar în ultimele zile, rezervările efectuate telefonic sau direct pe internet au dus la ocuparea locurilor din toate pensiunile rurale. E pentru prima dată după mulți ani când locurile destinate vacanței de Paști au fost reținute pentru cel puțin cinci zile, având rezervare "all inclusive" a spus Livia Sima.

Potrivit acesteia, turiștii care petrec vacanța de Paște în Maramureș provin din zona Banatului, Dobrogei și Olteniei și un număr mic din zona transilvană.

"Surprinzător e că majoritatea celor care și-au rezervat locurile pentru a petrece Paștile în Maramureș provin din sudul țării, Banat și Oltenia și un număr mic de turiști din Transilvania. Pensiunile au avut oferte foarte atractive, iar o parte din locuri au fost rezervate în urmă cu două luni de zile pentru mai multă siguranță", a spus Livia Sima.

Costul unei zile hoteliere la pachetul "all inclusive" oscilează între 120 și 220 de lei de persoană, iar în cazul turiștilor care optează pentru un program diversificat, costul cazării poate scădea cu cel puțin 30 de lei.

Președintele ANTREC Maramureș a mai arătat că majoritatea turiștilor care au ajuns la pensiunile turistice din județ sunt familiști și că au anunțat proprietarii pensiunilor că doresc să participe la Slujba de Înviere la biserica din sat sau la una dintre mănăstirile învecinate. În județ activează peste 500 de pensiuni, moteluri, hoteluri și restaurante.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet