„Cardul European pentru Dizabilitate va fi eliberat, la cerere, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş. Cardul European pentru Dizabilitate este documentul care dă dreptul persoanelor cu dizabilităţi la acces gratuit la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber, în statele membre ale Uniunii Europene participante la proiectul Asigurarea mobilităţii pentru persoane cu dizabilităţi în România şi Europa. Cardul European pentru Dizabilitate va permite recunoaşterea reciprocă a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi în statele membre participante.

Titularii de card care călătoresc în alte state vor avea acces, în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii cu dizabilităţi ai statului respectiv, la anumite drepturi, permiţând astfel un tratament egal şi facilitând mobilitatea în spaţiul european”, precizează reprezentanţii DGASPC Maramureş, într-un comunicat de presă.

În momentul de faţă, Cardul European pentru Dizabilitate poate fi folosit în şapte state, în afară de România, respectiv în Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda şi Malta. „Sunt convinsă că, prin implementarea acestui proiect, vom facilita participarea persoanelor cu dizabilităţi din Maramureş la viaţa publică, culturală, la activităţi recreative, timp liber şi sport, participare garantată de Constituţie. Tocmai de aceea, consider că un pas către integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi a fost făcut şi prin intermediul acestui proiect-pilot”, a declarat Alina Coste Mădăras, director general al DGASPC Maramureş.

Cardul European pentru Dizabilitate va fi eliberat de către DGASPC Maramureş, în termen de maxim 45 zile de la depunerea cererii, prin persoanele responsabile desemnate în acest sens. Documentul, nominal şi netransmisibil, va fi valabil până în luna august 2020.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet