Acțiunea s-a desfășurat în cursul săptămânii trecute, pe raza întregului județ. Pe parcursul unei singure zile au fost efectuate 27 de controale și au fost oprite pentru verificări 151 de autovehicule, 22 dintre acestea transportând material lemnos.

Bilanțul rezultatelor a relevat faptul că polițiștii au constatat trei infracțiuni la Legea nr. 46/2008 - Codul silvic. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale, iar polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale. De asemenea au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, atât pentru abateri de la Legea nr. 171/2020 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cât și pentru abateri de la alte acte normative. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 10 000 de lei, iar într-un caz a fost dispusă și măsura confiscării a 3,23 mc material lemnos transportat ilegal.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul reprezentanților din cadrul Direcției Silvice Maramureș.

Prevenirea și combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos reprezintă o prioritate a polițiștilor de ordine publică, context în care astfel de acțiuni vor fi organizate cu regularitate și în perioada următoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și