Au fost angrenate 97 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. În executarea misiunilor au fost utilizate 26 mijloace de mobilitate.

Au fost verificate peste 2000 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Pe perioada executării misiunilor a fost depistată, identificată și sancționată contravențional o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Aceasta a fost introdusă în carantina instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente. S-au aplicat, în context, trei sancțiuni contravenționale în valoare de 1700 lei.

Atragem atenția persoanelor aflate în izolare la domiciliu să respecte măsura prevăzută în legislație! Structurile de ordine publică, dar și instituțiile abilitate dețin datele persoanelor aflate în izolare la domiciliu, dar și locația declarată.

Nerespectarea măsurii stabilite atrage sancțiuni contravenționale, dar și carantinarea instituționalizată cu plata cheltuielilor aferente. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și