Ieri, între orele 13.00 – 15.00, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat cu autospecialele dotate cu aparatură video radar de supraveghere a traficului rutier şi măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor pentru a determina participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să respecte regulile de circulaţie. A fost acordată o atenţie sporită prevenirii accidentelor rutiere generate de viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Astfel, în doar două ore de acţiune poliţiştii au oprit petru control 269 de autovehicule care se deplasau pe raza municipiului Baia Mare sau pe D.N.1C. Baia Mare – Buciumi şi Baia Mare – Ilba, D.N. 18 Baia Mare – Baia Sprie, D.N. 18 Baia Mare – Cărbunari, D.J. 182B Baia Mare – Săcălăşeni şi D.J.193 Hideaga – Ardusat. Pentru încălcarea normelor O.U.G. 195/ 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au aplicat 127 sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 58 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor de viteză, factor principal în producerea de accidente rutiere. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 42 000 de lei.

Ca măsură complementară, au fost reţinute 5 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii maramureşeni atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul rutier şi recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor de trafic şi să acorde atenţie sporită pietonilor! Drum bun, fără evenimente rutiere!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și