Sâmbătă, 24 septembrie, la nivel național, Poliția Română a organizat cea de a patra ediție a campaniei de educație rutieră „Verde la educație pentru circulație”. Copiii, cu vârste între 4 și 10 ani, au fost invitați să participe la o lecţie interactivă de circulaţie rutieră pentru a învăța de la polițiști cum pot deveni pietoni exemplari.

La nivelul judeţului Maramureş au fost organizate 6 astfel de activităţi: în municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, în oraşele Baia Sprie şi Târgu Lăpuş, în locaţiile special amenajate din parcările magazinelor Lidl.

Astfel, poliţişti rutieri şi cei din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au participat la evenimente şi au organizat activităţi interactive cu copiii.

Cei mici au aflat de la polițiști toate informaţiile despre semnele de circulaţie, ce înseamnă fiecare şi cât de important este ca toţi participanţii la trafic să respecte aceste semne pe drumul către școală, locul de joacă sau către casă.

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate orășele miniaturale, unde copiii au aplicat cele învățate de la polițiști, pentru a demonstra că pot deveni pietoni responsabili.

Cei mai tineri participanţi la trafic au fost răsplătiți cu premii și cu materiale informative privind regulile de circulație.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și