În această perioadă, reprezentanții APIA Maramureș derulează controale în teren, dorindu-se ca aceste proceduri să fie finalizate până la finele lui septembrie.

”În această perioadă noi efectuăm controale administrative în sistemul informatic pentru fermierii care au aplicat pentru cererea unică de plată, diverse scheme de plată și măsuri de sprijin pentru terenuri și pentru animale. Pe de altă parte, efectuăm, tot în ritm susținut, verificările la fața locului.

Peste 33.000 de fermieri au aplicat pentru scheme de sprijin și măsuri în sectorul zootehnic și în cel vegetal. Până la această dată am verificat în teren 601 ferme, reprezentând 36% din fermierii care trebuie verificați în acest an. Am verificat, de asemenea, 4.646 de parcele pe tot cuprinsul județului Maramureș, fiind în continuare echipele de control repartizate în tot județul pentru efectuarea verificărilor care se impun.

În continuare pașii de verificări se vor derula atât verificările la fața locului, cât și verificările administrative, ca să terminăm controalele până la 30.09.2022, astfel încât din 16 octombrie să putem demara plățile în avans”, a declarat Florin Urs, directorul APIA Maramureș, într-un interviu oferit jurnalistului Călin Oșan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și