In primele noua luni ale acestui an, la nivelul Compartimentului Apeluri de Urgenta 112 Maramures au fost primite 21.289 apeluri de urgenta, cu 604 mai putine decat in perioada similara a anului anterior. Din totalul apelurilor primite doar in 12.275 cazuri s-a impus deplasarea unor echipaje de interventie pentru gestionarea aspectelor de urgenta si luarea masurilor legale, restul situatiilor fiind clarificate prin consiliere si indrumari sau au reprezentat apeluri false.

Astfel, in perioada ianuarie – septembrie, politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures au intervenit si au luat masuri legale in 9.689 cazuri semnalate prin SNUAU 112, aceasta reprezentand o medie de peste 1.000 interventii pe luna.

Cele mai multe apeluri au privit evenimente sesizate in mediul urban (67%), acestea fiind repartizate in principalele zone aglomerate de pe raza judetului, respectiv municipiile Baia Mare si Sighetu Marmatiei. De asemenea, cele mai multe apeluri de urgenta la care s-a intervenit au fost inregistrate la sfarsit de saptamana, iar timpul mediu de interventie a fost sub 10 minute.

“Atunci cand sunati fara temei la 112 nu faceti decat sa tineti linia ocupata pentru o persoana care se afla intr-o reala situatie de risc si a carei viata poate depinde de acel apel. Apelarea abuziva a numarului unic pentru apeluri de urgenta 112 sau alertarea falsa a agentiilor specializate de interventie constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 500 la 1000 lei”, se mai arata in comunicatul IPJ.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet