Cele 80 de efective angrenate au acționat la menținerea ordinii și siguranței publice, verificarea respectării de către persoane a măsurii de carantinare la domiciliu sau în locația declarată, verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, respectarea normelor de igienă, de protecție individuală și de distanțare fizică.

Au fost utilizate 30 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. S-a procedat la verificarea respectării legislației la peste 50 de agenți economici.

În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional două persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. De asemenea, o persoană a fost identificată că nu a respectat măsura de carantinare în locația declarată. A fost sancționată contravențional pentru nerespectarea măsurii prevăzută în starea de alertă. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de 1400 lei.

La TELVERDE 0800800165 s-a primit o sesizare referitoare la nerespectarea măsurilor de protecție individuală în perioada stării de alertă care este în verificare la instituțiile abilitate de control.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet