Principalul actionar al societatii este Municipiul Baia Mare, insa alesii locali nu au avut pana acum nicio reactie vizavi de pretul foarte mare al apei. ZiarMM a initiat o PETITIE online care poate fi semnata de toti maramuresenii nemultumiti de scumpirea apei. Dupa strangerea semnaturilor, petitia va fi prezentata consilierilor baimareni, carora li se va cere sa ia masurile care se impun.

Demersul ZiarMM este sustinut si de reprezentanti ai presei locale si entitati media din judet: Anamaria Avram, Romeo Dobocan, Detectivul de Presa Soc.

Mai jos, textul integral al petitiei:

Pentru toti maramuresenii! Petitie impotriva cresterii pretului la apa de catre VITAL SA

In doar zece ani, pretul la apa furnizata de societatea VITAL s-a marit cu 1.000%, adica de 9 ori! De la 0,9 lei, a ajuns aproape 8 lei. Pretul este calculat pentru un metru cub de apa si include servicii de apa si canalizare. Urmeaza alte mariri, conform unui grafic stabilit cu Banca Europeana de Investitii, pretul urmand sa atinga pragul incredibil de 15 lei. Scumpirea este argumentata de faptul ca trebuie sa rambursam creditul catre Banca Europeana de Investitii.

Insa NU ESTE NEVOIE DE ACESTE SCUMPIRI. Chiar si cu actualele tarife societatea face profit. Acest lucru reiese din faptul ca sponsorizeaza cu bani grei evenimente publice. La Sarbatoarea Castanelor 2015 a fost principalul sponsor. Ne declaram impotriva scumpirii apei de catre societatea VITAL SA, in conditiile in care deja face profit.

Cei mai multi dintre maramureseni nu isi pot permite un pret mai mare, apa devenind un lux. Numeroase familii au redus consumul prin reutilizarea apei in mod repetat atat la spalatul veselei, cat si al rufelor, atentand in felul acesta la sanatatea proprie si a celor din jur.

Solicitam conducerii VITAL sa inceteze bataia de joc la adresa maramuresenilor! Solicitam consilierilor municipali baimareni sa analizeze situatia financiara a societatii VITAL, pentru gasirea mijloacelor financiare legale in vederea stoparii cresterii pretului apei!

Petitia poate fi semnată la următorul link:

http://www.petitieonline.net/petitie/pentru_toti_maramuresenii_petitie_impotriva_cresterii_pretului_la_apa_de_catre_vital_sa-p58293154.html

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și