Din analizele efectuate s-a constatat faptul că viteza excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum şi trafic generează creşterea riscului rutier pe şoselele judeţului.

Astfel, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive, în perioada 02 - 08.05.2016, poliţiştii organizează şi desfăşoară acţiuni cu efective sporite, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice cu viteză peste limita legală admisă precum şi a celor care încalcă alte prevederi ale legislaţiei rutiere în vigoare.

Pentru a nu deveni victime ale accidentelor de circulaţie poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea normelor rutiere în vigoare:

Circulaţi cu viteză moderată, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic! Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie;

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Folosiţi centura de siguranţă! Acest accesoriu vă poate salva viaţa.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și