Activităţile preventive pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor sunt derulate împreună cu jandarmii maramureşeni.

Zilnic, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri a elevilor, echipajele de poliție sunt prezente în zona școlilor.

De asemenea, pentru prevenirea unor evenimente negative în care pot fi implicaţi elevii, poliţiştii efectuează patrulări în zona unităţilor de învăţământ pe toată durata desfăşurării cursurilor.

În primele două zile ale săptămânii în curs, polițiștii au efectuat 22 de controale pentru verificarea modului de supraveghere, pază și acces în unitățile școlare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003 şi au derulat 36 de întâlniri cu rol preventiv - educativ în şcolile de pe raza judeţului.

Una dintre aceste activităţi a avut loc azi la Liceul Teoretic Emil Racoviţă din municipiul Baia Mare, unde elevii claselor a X-a B şi a X-a C s-au întâlnit cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş şi cei ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş.

Celor peste 50 de elevi participanţi la activitate le-au fost prezentate informaţii din mai multe domenii de interes pentru vârsta lor precum: noţiuni legislative, măsurile educative care îi privesc pe cei care comit fapte antisociale, măsuri de autoprotecţie pentru prevenirea victimizării şi pentru prevenirea violenţei în şcoli.

Astfel de activităţi au fost organizate în mai multe unităţi de învăţământ de pe raza întregului judeţ şi vor continua până la finalul anului şcolar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și