De asemenea au fost efectuate verificări în domeniul jocurilor de noroc, îngrijirii personale, stomatologiei și în centre comerciale.

Astfel, pe parcursul acestor zile au fost verificaţi 168 de operatori economici din Baia Mare, Sighetu Marmației, Seini, Târgu Lăpuș, zona Cavnic, dar şi de pe raza comunelor Satulung, Ardusat și Coaș, stabilindu-se că administratorii au închis, iar spaţiile nu sunt deschise publicului şi nu derulează activităţi comerciale.

În ceea ce privește operatorii economici care derulează activităţi în domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare și în domeniul produselor farmaceutice, ca urmare a verificărilor efectuate, poliţiştii au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale pentru nereguli prevăzute de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi Legea Nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Valoarea amenzilor aplicate a depăşit suma de 90 000 de lei. De asemenea, peste 9 000 de lei au fost ridicaţi în numerar.

Poliţiştii vor continua activităţile privind verificarea modului în care sunt respectate măsurile adoptate pentru prevenirea răspândirii COVID 19, dar şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și