„În urma postărilor de pe rețeaua de socializare Facebook cu privire la popularea unor cursuri de apă cu specii de pești invazive, dorim să precizăm faptul că instituția noastră a demarat o acțiune amplă de verificare a acestor aspecte. Rezultatele controalelor se vor face publice după finalizare”, precizează Garda de Mediu Maramureș.

Somnul pitic, spun pescarii, este o specie extrem de dăunătoare pentru fauna acvatică pentru că se hrănește cu icrele sau puietul altor pești.

Jurnaliștii de la presasm.ro scriu că pescarii amenință că nu vor mai plăti taxa de pescuit, în timp ce alții solicită demiterea celor vinovați de această gafă. Mai mult decât atât, unii pescari par dispuși chiar să meargă în fața sediului AJVPS Maramureș pentru a protesta.

Potrivit Legii pescuitului, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 3.500 lei introducerea în habitatele piscicole naturale sau în amenajările piscicole, fără avizul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, a altor specii decât cele existente”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și