Totul a plecat de la restanțele salariale care există la plata drepturilor salariale pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap în trei dintre primăriile din Maramureș, Budești, Bistra și Copalnic Mănăștur.

Punctul pe “I” a fost pus de către directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Rareș Pop, care a ținut să arate că „văd în instituție la noi, la DSP, foarte multe solicitări din partea aproape a tuturor primăriilor pentru tot felul de instituții pe care le au în subordine pentru alocări de sporuri. Întrebarea care se pune este dacă bani există pentru aceste sporuri care se alocă în cadrul primăriilor și aceste sporuri tot în bugetul de cheltuieli de personal intră de ce nu pot merge întâi pentru plata tuturor salariilor și după aceea să îmi cresc și mie salariul”.

“Direcția de Sănătate Publică Maramureș este singura instituție din județ care poate face expertiza locurilor de muncă pentru creșteri salariale. Și atunci din acele sporuri, înainte de a fi date, să îmi acopăr bugetele pentru salarii și abia apoi să îmi dau și sporuri”, a spus Rareș Pop.

Răspunsul a venit de la liderul Cartel Alfa Maramureș, Florin Hossu, care a subliniat că angajații din primării nu îi suportă pe asistenții personali și de aceea se alocă sporuri și nu se dau salariile acestor oameni.

“Niciodată nu o să cedeze salariatul din cadrul primăriei, fie el funcționar public sau personal contractual, în favoarea asistentului personal. O să vedeți ce se va întâmpla în primării, pentru că nu s-au creat grile, s-a dat această marjă și atunci am ajuns în situația în care unele primării slab financiar pregătite au ajuns la un nivel salarial mare, apropiat de orașe și acum, când trebuie să dăm aceste norme de hrană, depășim valoarea salariului viceprimarului și nu se poate acorda. Pentru că ne-am întins prea mult”, a spus Hossu.

Citește și

loading...