"Autoizolarea nu înseamnă că sunt în concediu, dimpotrivă! În afară de faptul că am schimbat biroul de la primărie cu cel de acasă, iar şedinţele şi discuţiile cu colegii mei sau cu cetăţenii au loc telefonic sau online, îmi desfăşor activitatea ca de obicei. Am gândit un circuit adaptat acestei situaţii, în care îmi sunt lăsate documentele în faţa casei, iar eu le gestionez cu precauţie, cu mănuşi, apoi ajung înapoi la departamentele de la care au venit. În rest, de probleme punctuale, care nu necesită neapărat intervenţia primarului, se ocupă colegii cu atribuţii specifice din cadrul fiecărui compartiment" a spus, în postarea sa, Cătălin Cherecheş.

Edilul a mai precizat că va continua să lucreze de acasă pentru a preveni orice posibilă contactare a virusului şi i-a îndemnat pe cetăţeni să fie precauţi.

"Nu este o situaţie plăcută sau uşoară, cu atât mai mult cu cât sunt sănătos, însă doar respectând măsurile şi regulile impuse de autorităţi ne putem asigura că în timp vom învinge acest virus. Municipiul Baia Mare a intrat de ieri, 11 noiembrie, de la ora 17,00 în carantină zonală. Voi reveni în cel mai scurt timp cu un comunicat despre măsurile, conexe celor impuse prin ordinul de la nivel central, pe care le luăm la nivelul administraţiei publice locale din dorinţa de a contribui la prevenirea îmbolnăvirilor şi scăderea numărului de infectări. Vă îndemn să fiţi responsabili, să respectaţi măsurile dispuse de autorităţi şi să ne ajutaţi în acest demers de a stabiliza situaţia", a spus Cătălin Cherecheş.

El a mai menţionat că se află în izolare la domiciliu după ce un coleg al său a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, el fiind contact direct.

"Momentan sunt în izolare la domiciliu, după ce am luat contact cu un coleg (şoferul său - n.r-) care a fost testat pozitiv cu COVID-19. M-am testat şi eu, rezultatul fiind negativ, cu toate acestea sunt nevoit să rămân în izolare pentru perioada prevăzută de către Direcţia de Sănătate Publică Maramureş. Am reuşit, prin respectarea măsurilor şi a regulilor sanitare şi de distanţare să mă protejez în ultimele luni de acest virus care ne pune pe toţi la încercare într-un fel sau altul. În acelaşi timp, i-am protejat şi pe cei din jurul meu", a mai afirmat Cătălin Cherecheş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și