Totul a inceput atunci cand Mihai Timbus, directorul unei asociatii de vanatoare, a surprins patru persoane suspecte de braconaj cinegetic pe fondul de vanatoare administrat de catre acesta, moment in care cei patru suspecti au incercat sa fuga. Retinuti de catre acesta pana la venirea organelor de politie, suspectii de braconaj au beneficiat de clementa organelor de ancheta.

In schimb, procuroarea i-a deschis directorului asociatiei, care a retinut suspectii, un dosar penal pentru… impiedicarea cu violenta a vanatorii. Ulterior, Timbus a fost trimis in judecata. Adica, dupa ce a surprins in flagrant infractorii, tocmai el este cel care s-a ales cu un proces penal, in timp ce faptuitorii au scapat basma curata.

Doua instante insa au dispus achitarea directorului asociatiei de vanatoare, Curtea de Apel Cluj pronuntandu-se definitiv pentru nevinovatia celui in cauza.

Acum, directorul asociatiei de vanatoare a inaintat o plangere penala la adresa procuroarei, pentru savarsirea infractiunii de represiune nedreapta, Timbus motivand ca aceasta a redactat documentele de urmarire penala stiind ca inculpatul este nevinovat si fara sa faca cercetarile care se impun (lucru confirmat de instanta).

”Aceasta procuroare ma hartuieste din momentul in care asociatia a devenit gestionara a fondului de vanatoare, fond de vanatoare vizat si de un grup de interlopi din judet. De atunci mi-a deschis mai multe dosare penale, toate pentru fapte care nu au existat, motiv pentru care am castigat fie in instanta, fie dupa ani de cercetari cand a dispus clasarea dosarului chiar procuroarea in cauza. In tot acest timp insa, in special prin tergiversarea dosarelor si cercetarea cu rea credinta, mi-a ingradit unele drepturi care tin de vanatoare si regimul armelor si munitiilor,” a declarat inginerul Timbus pentru Ziar MM.

Din „palmaresul” procuroarei Aurelia Mut, unul dintre cele mai rasunatoare cazuri este cel din anul 2011, cand a dispus clasarea cauzei si netrimiterea in judecata a unei persoane care, aflata la braconaj, a impuscat noaptea un copil aflat pe marginea drumului, in zona Targu Lapus. Mai mult, pentru solutionarea acestui caz deosebit de grav, procuroarei nu i-au trebuit decat cateva zile pentru a-i inapoia celui care l-a impuscat pe copil armamentul si munitia, pentru ca acesta sa poata sa isi desfasoare pe mai departe activitatile specifice vanatorii ilegale.

In cursul documentarii materialului, am aflat ca in zona Lapus sunt mai multe persoane nedreptatite de modul in care procuroarea Aurelia Mut instrumenteaza dosarele, fisetele biroului sau ascunzand surprize mari pentru o eventuala vizita a Consilului Superior al Magistraturii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet