Aproape 750 de cadre didactice s-au aşezat astăzi, 20 iulie, în bănci şi au susţinut proba scrisă a examenului de titularizare.

Concursul naţional pentru ocuparea posturilor din învăţământul preuniversitar s-a desfăşurat în două centre de examen, la Colegiul Tehnic Anghel Saligny, respectiv la Colegiul Economic Nicolae Titulescu din Baia Mare.

În ciuda aşteptărilor proba nu a fost lipsită de incidente. Unul dintre profesorii prezenţi a fost eliminat, după ce a fost prins încercând să copieze.

111 candidaţi au absentat, iar 94 s-au retras – precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, Adriana Meşter.

Cadrele didactice au avut la dispoziţie patru ore pentru rezolvarea subiectelor, proba de astăzi fiind ultima de la titularizare, după ce anterior profesorii au avut de trecut prin inspecţiile la clasa.

Purtătorul de cuvânt mai spune că la nivelul judeţului sunt disponibile 1465 de posturi din care 373 sunt ocupate, iar 1092 sunt libere. Din cele 1092 de posturi neocupate 139 sunt rezervate, iar 953 sunt vacante. Aceasta mai arată că doar 80 de posturi sunt titularizabile, respectiv disponibile pe o perioadă de cel puţin 4 ani, în timp ce 1012 posturi sunt disponibile pentru angajare pe perioada determinată.

Repartizarea profesorilor pe unul din posturile disponibile se va face în funcţie de notele obţinute.

Rezultatele vor fi afişate în data de 27 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare, iar contestaţiile se depun în perioada 27-28 iulie, urmând că rezultatele finale să fie făcute publice în data de 3 august.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet