Acțiunea Salvamont România a fost inițiată de Alpin Film Festival și Ski&Outdoor Magazine, cu sprijinul Clubului Alpin Român. Asociația CERT Transilvania este cea care a pus la dispoziția Salvamont, într-o primă fază, 50 de litri de dezinfectant, în timp ce dozatoarele necesare au reprezentat o donație a Hotel Magazin/CAHM Europe.

Din Apuseni până în Făgăraș, din Bucegi până în munții Rodnei, salvamontiștii, ajutați de partenerii acestui proiect și de toți cei care vor să li se alăture în această inițiativă, vor începe amplasarea de dozatoare cu soluție dezinfectantă, în cât mai multe refugii montane, posturi sezoniere și baze Salvamont, astfel încât, odată cu revenirea pe munte, acestea, să poată fi folosite de turiști.

Obișnuiți să înlăture orice risc pentru turiștii care calcă pe cărările munților, salvatorii montani își unesc încă o dată eforturile pentru a le oferi acestora un plus de siguranță, chiar dacă altfel decât o fac în mod tradițional. „Situația excepțională pe care o traversăm a generat provocări pentru fiecare dintre noi. La astfel de provocări, Salvamont încearcă să răspundă în timp util și cu măsuri adaptate. Pentru a înlătura posibilele pericole pe care deja le cunoșteam, salvatorii montani au efectuat lucrări de întreținere la nivelul traseelor turistice din județ. A fost nevoie însă și de măsuri de siguranță suplimentare în fața acestui pericol invizibil, reprezentat de noul coronavirus. Din acest considerent s-a născut această inițiativă națională de dotare cu dezinfectant a unor refugii montane, posturi sezoniere și baze Salvamont”, a declarat Dan Benga, manager al Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet