În perioada ianuarie-octombrie 2020, comisarii din cadrul Comisariatului Județean Maramureș al Gărzii Naționale de Mediu au desfășurat un număr de 578 de acțiuni de control dintre care 343 în domeniul controlul poluării și 235 în domeniul biodiversității, biosecurității și ariilor protejate.

„Au fost aplicate 46 sancțiuni contravenționale dintre care 14 avertismente și 32 amenzi în cuantum de 589.000 lei. De asemenea au fost înaintate către Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Maramureș două propuneri pentru suspendarea actelor de reglementare”, precizează responsabilii Gărzii de mediu Maramureș.

Sancțiunile au fost aplicate în mare parte pentru funcționarea fără autorizație de mediu, nerealizarea măsurilor trasate cu ocazia controalelor anterioare, nefacilitarea controlului sau gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor.

„Atragem atenția agenților economici să solicite și să obțină autorizația de mediu pentru activitățile pe care doresc să le desfășoare și sunt prevăzute de Ordinul MMDD 1798/2007 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizației de mediu înainte de începerea activității”, transmit resposabilii Gărzii de Mediu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și