Poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare împreună cu cei din cadrul Biroului de Ordine Publică, cei din Groşi şi Recea, sprijiniţi de poliţişti locali din cadrul primăriei municipiului Baia Mare, au acţionat vineri, 30 septembrie, pentru a determina participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să respecte regulile de circulaţie. A fost acordată o atenţie sporită prevenirii accidentelor rutiere generate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Astfel, pentru încălcarea normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au aplicat într-o singură zi, 120 de sancţiuni contravenţionale. 35 dintre acestea au fost aplicate pietonilor care au traversat strada neregulamentar. Valoarea totală a amenzilor aplicate a depăşit suma de 27 000 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute şapte permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile şi a fost retras 1 certificat de înmatriculare.

Poliţiştii maramureşeni atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul rutier şi recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor de trafic şi meteo, să acorde o atenţie sporită pietonilor şi vă urează totodată, DRUM BUN, fără evenimente rutiere!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet