Aseară grosimea stratului de zăpadă măsură până la 120 cm, la Cavnic.
La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între -2 grade la Ocna Șugatag și Cavnic și -1 grad la Tg. Lăpuș, Baia Mare, Sighet. În Pasul Gutâi au fost -5 grade, iar la Vf. Iezer -10 grade.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Stratul de zăpadă frământată măsoară pe DN 18 până la 1 cm în Pasul Gutâi, între km 12 și km 35, respectiv în Pasul Prislop, între km 140 și km 156. Grosimea stratului de zăpadă frământată are între 1 și 2 cm pe DN 18, pe Dealul Hera, Dealul Hurtă Certeze, Dealul Ştefăniţei și în Pasul Prislop, între km 156 și km 180. Carosabilul este umed pe DN1C, E58 și DN 18B. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 160 și km 180. Cerul este acoperit și ninge pe toate sectoarele de drumuri naționale din județ. Angajații secției au intervenit cu 31 utilaje și au împrăștiat 153 tone sare.

Rămân închise temporar circulației rutiere DJ 83 Valea Neagră-Izvoare și DJ83A, Mara-Runcu (avalanșe).

Nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a localităților. Rămâne nealimentat Vf. Igniş, accesul pe drumul forestier ”Borişte” este impracticabil.

Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile, influențate de fenomenele de iarnă. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Gheață este prezența la malul râurilor Tisa, Vișeu, Cislă, Vaser, Iza, Boicu, Mara, Barsau, Lăpuș, Suciu și Firiza. Un pod de gheață există pe râul Lăpuș, iar cursul apei curge peste podul de gheață. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță, conform regulamentului.

Stratul de zăpadă măsoară: 124 cm la Cavnic, 104 cm la Firiza, 100 cm la Baiut, 98 cm în Pasul Gutâi, 66 cm la Coroieni, 65 cm la Luhei, 61 cm la Grosii Tiblesului, 57 cm la Bistra, 52 cm în Poiana Borșa, 50 cm în Baia Borșa și Moisei, 47 cm pe Valea Vaserului, 45 cm în Leordina și Mara, 44 cm la Răzoare și Târgu Lăpuș, 30 cm la Sighetu Marmației, 27 cm la Vf. Iezer, 23 cm la Ocna Șugatag 22 cm în Baia Mare și 18 cm la Cicarlau.

Vremea va rămâne astăzi în județ apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros și local, îndeosebi în cursul nopții, va ninge slab. Vântul va suflă slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 2 grade, iar cele minime între -6 și -3 grade. Mâine, 22 ianuarie a.c., vremea se va menține de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros și local, îndeosebi ziua, va ninge. Vântul va suflă slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 2 grade, iar cele minime între -4 și 0 grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și