“Cele două servicii publice comunitare vor avea program de lucru cu publicul, pe două schimburi, între orele 8.00-20.00. Activitățile cu publicul se vor derula la cele două servicii publice comunitare doar în baza programărilor on-line pe platformele www.epasapoarte.ro, respectiv www.drpciv.ro

Accesul cetățenilor în sediul de pe strada Aleea Școlii nr.1 se va face controlat, cu respectarea măsurilor de igienă și de protecție, păstrarea distanței de socializare și utilizarea măștii de protecție pentru a preveni și limita răspândirea infecției cu noul Coronavirus”, informează reprezentanții Instituției Prefectului Maramureș.

Se menține valabilitatea permiselor de conducere pe o perioadă de 90 de zile de la data încetării stării de urgență, 45 de zile de la data încetării stării de urgență pentru autorizațiile de circulație provizorie. Sunt valabile pentru o perioadă de 90 de zile de la data încetării stării de urgență și documentele necesare operațiunilor de înmatriculare/transcriere, examinare sau preschimbare a permisului de conducere obținute de către solicitanți de la alte instituții/entități, documente care au expirat în interiorul stării de urgență.

„Cererile pentru eliberarea pașapoartelor se depun la sediul serviciului public comunitar în baza programării online. Se menține măsura suspendării activității la punctele de lucru mobile din Sighetu Marmației și Borșa. Intervalul de programare online pentru preluarea cererii de eliberare a documentelor de călătorie a fost modificat de la 7 minute la 10 minute în vederea asigurării timpului necesar igienizării corespunzătoare după prelucrarea fiecărei cereri. Pentru ridicarea pașaportului simplu electronic recomandăm cetățenilor să opteze pentru expedierea prin servicii de curierat la adresa de domiciliu sau de reședință din țară a titularului sau a persoanei care a formulat cererea. Potrivit prevederilor legislației în vigoare pașaportul simplu temporar nu poate fi livrat prin servicii de curierat”, mai precizează reprezentanții Instituției Prefectului Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet