Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, cei cinci mai sunt acuzaţi deţinerea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor periculoase care au devenit deşeuri.

Procurorii au stabilit că două grupări specializate în activităţi de contrabandă din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 616.000 de lei.

În cursul zilei de 13 noiembrie, au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Bistriţa şi Crasna Vişeului, ocazie cu care au fost ridicate o armă letală mixtă cu destinaţia vânătoare, aflată în circuitul ilegal şi care ar proveni din acte de contrabandă, patru cartuşe cu glonţ, deţinute ilegal, 32,4 kilograme carne de vânat, despre care există suspiciuni că ar proveni dintr-o acţiune de braconaj, un autoturism de teren care a fost utilizat la braconaj şi cantitatea de 570 litri alcool, deţinută în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

Totodată, au mai fost indisponibilizaţi 180 litri de deşeuri de substanţe periculoase care trebuiau eliminate de deţinător, 57 telefoane mobile, 16 cartele SIM, trei staţii de emisie-recepţie, precum şi sume importante de bani: 9.363 lei, 12.880 euro, 420 lire sterline şi 2.000 de dolari.

„În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, începând cu anul 2013, membrii celor două grupări ar fi introdus ilegal peste 1.120.000 de ţigarete de contrabandă, din Ucraina, pe teritoriul României, prin zona de frontieră montană din proximitatea localităţii Crasna Vişeului, ţigarete pe care, mai apoi, le-au comercializat pe raza judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Cluj. O parte dintre acestea, respectiv 320.000 ţigarete, au fost capturate în cadrul activităţilor investigative desfăşurate. Totodată, s-a mai reţinut faptul că liderul grupării a disimulat provenienţa sumelor de bani obţinute din contrabanda cu ţigări prin introducerea acestora în circuitul financiar al societăţii pe care o administrează şi nu ar fi înregistrat în totalitate veniturile realizate din vânzarea unor mărfuri”, se menţionează în comunicat.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis, tot printr-un comunicat de presă, că liderii grupărilor ar fi doi bărbaţi de 44 de ani din Crasna Vişeului, respectiv Bistriţa, iar ceilalţi trei bărbaţi reţinuţi sunt din judeţul Maramureş şi au între 31 şi 39 de ani.

Aceştia vor fi prezentaţi în cursul zilei de sâmbătă magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet