- 9331 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
- 67 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
- 2277 pacienți vindecați;
- 214 pacienți internați în spital;
- 15 pacienți internați la ATI, din care trei pacienți intubați;
- 1615 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
- 1883 persoane carantinate;
- 41.718 teste efectuate până în prezent;
- 946 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
- 334 persoane decedate de la începutul pandemiei;

Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.
Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au executat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 66 de misiuni.

Cele 91 de efective angrenate au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării de către persoane a măsurii de carantinare/izolare la domiciliu sau în locația declarată, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, la respectarea normelor de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

La TELVERDE 0800 800 165 s-a primit o sesizare cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care este în verificare la instituțiile abilitate.

Au fost utilizate 31 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor.

În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 14 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. Au fost verificați cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioadă stării de alertă peste 50 de agenți economici.

S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10000 lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru prevenirea, limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și