- 15108 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
- 106 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
- 2956 pacienți vindecați;
- 281 pacienți internați în spital;
- 15 pacienți internați la ATI, din care cinci pacienți intubați;
- 3308 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
- 2662 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
- 56453 teste efectuate până în prezent;
- 1355 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
- 612 persoane decedate de la începutul pandemiei;

Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot suferi modificări.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat 74 de misiuni.

Cele 112 efective angrenate au procedat la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la menținerea ordinii și siguranței publice, la respectarea măsurii de carantinare/izolare de către persoanele aflate în locațiile declarate.

În executarea misiunilor au fost utilizate 35 mijloace de mobilitate. La TELVERDE 0800 800 165 s-a primit o sesizare cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare de către instituțiile abilitate.

Pe perioada executării misiunilor a fost depistată, identificată și sancționată o persoană care nu a respectat măsurile de protecție individuală, dar și o altă persoană care nu a respectat măsura de carantinare în locația declarată.

S-au verificat cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă peste 50 de agenți economici. Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 2000 lei.

În Monitorul Oficial nr.140/2021 a fost publicată Hotărârea Nr. 35/2021 din 10 februarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 februarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet