- 6375 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
- 143 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
- 2142 pacienți vindecați;
- 270 pacienți internați în spital;
- 17 pacienți internați la ATI, din care patru pacienți intubați;
- 1273 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
- 2212 persoane carantinate;
- 32207 teste efectuate până în prezent;
- 5 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
- 220 persoane decedate de la începutul pandemiei;

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 75 de misiuni.

Cele 106 efective au procedat la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la menținerea ordinii și siguranței publice la respectarea măsurii de carantinare de către persoanele aflate în locațiile declarate. În executarea misiunilor au fost utilizate 36 mijloace de mobilitate.

La TELVERDE 0800 800 165 s-au primit două sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare de către instituțiile abilitate. Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate 19 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dar și o persoană care nu a respectat măsura de carantinare la domiciliu sau în locația declarată. S-au verificat cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă peste 50 de agenți economici.

Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 14000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști, regulile stabilite pentru localitățile carantinate zonal.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și