- 9774 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
- 83 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
- 2357 pacienți vindecați;
- 202 pacienți internați în spital;
- 14 pacienți internați la ATI, trei pacienți intubați;
- 1658 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
- 1760 persoane carantinate;
- 43.357 teste efectuate până în prezent;
- 769 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
- 365 persoane decedate de la începutul pandemiei;

Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, în sistem integrat, 67 de misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore.

Au fost angrenate 119 efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară), pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de către persoanele carantinate / izolate în locația declarată.

În executarea misiunilor au fost utilizate 21 mijloace de mobilitate.

La TELVERDE 0800 800 165 s-au primit două sesizări referitoare la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare la instituțiile abilitate.

S-au verificat pentru respectarea măsurilor stabilite în această perioadă peste 60 de agenți economici.

În timpul executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional nouă persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4000 lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și