- 4604 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
- 74 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
- 1672 pacienți vindecați;
- 264 pacienți internați în spital;
- 19 pacienți internați la ATI, din care șapte pacienți intubați;
- 1066 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
- 1784 persoane carantinate;
- 28490 teste efectuate până în prezent;
- 121 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
- 191 persoane decedate de la începutul pandemiei;

Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică și pot interveni modificări.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 62 de misiuni. Cele 81 de efective au procedat la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la menținerea ordinii și siguranței publice la respectarea măsurii de carantinare de către persoanele aflate în locațiile declarate.

În executarea misiunilor au fost utilizate 28 mijloace de mobilitate. La TELVERDE 0800 800 165 a fost primită o sesizare cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care este în verificare la instituțiile abilitate. Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate 21 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală,. S-au verificat cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă peste 40 de agenți economici.

Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 2000 lei și confiscate bunuri materiale de peste 7000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și