- 13192 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
- 143 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
- 2790 pacienți vindecați;
- 253 pacienți internați în spital;
- 9 pacienți internați la ATI, din care un pacient intubat;
- 2470 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
- 2311 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
- 52752 teste efectuate până în prezent;
- 1090 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
- 507 persoane decedate de la începutul pandemiei;

Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică și că pot suferi modificări.

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au executat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 82 de misiuni.

Cele 97 de efective angrenate în misiuni au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării de către persoane a măsurii de carantinare/izolare la domiciliu sau în locația declarată, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, la respectarea normelor de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

La TELVERDE 0800 800 165 s-au primit două sesizări referitoare la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare la instituțiile abilitate.

Au fost utilizate 30 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional trei persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

Au fost verificați cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioadă stării de alertă peste 50 de agenți economici. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de 1000 lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru prevenirea, limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și